Inspiration til stalden

Stald - Er du på jagt efter nye boksdøre, vinduer eller nyt og praktisk til dit sadelrum? Her kommer artikler der inspirerer til hvordan det kan gøres.

Inspiration til stalden  

Et stald er for mange et andre hjem, for nogle en arbejdsplads og andre bare et hyggeligt sted at hænge ud med heste og mennesker. Der er mange forskellige måder at opbygge en stald på, vigtigt er at det er et sikkert sted at oppeholde sig for heste og mennesker.

Men det skal også gerne være hyggeligt og funktionelt. Her på siden kommer artikler og billeder på ideer og gode løsninger på staldinventar og det der hør til stalden såsom sadelrum, belysning, vinduer, porte, døre og meget andet. 

Lov om hold af heste

Der er mange ting at forholde sig til når man skal bygge eller renovere sin hestestald. I 2007 kom en ny lov med krav til boksstørrelse, lofthøjde, lys, gulv og meget mere. Landsudvalget for heste har udarbejdet en guide der hjælper at holde styr på hvilke regler der er. Du finder guiden her. 

Denne guide indeholder også vedtagelse af ændring af Lov om Hold af Heste som kom februar 2017

Hesteboks

Hvilken type boks skal man vælge til sin stald? Der er mange forskellige på markedet. Her finder du et urvalg fra nogle danske producenter. Det man skal tænke over når man skal vælge hesteboks er: 

  • Funktionen (en hest, flere heste, sto med føl, hingst)
  • Størrelsen se Lov om hold af heste her
  • Sikkerhed dvs. åbningsretning af dør, tremmers tykkelse, materiale (hårdttræ, stål, mursten, plastic osv.) 

Tænk også på at det inventar du installerer i din stald, så som dækkeshænger på boksdør, knag til grimme, kroge og andet er en potentiel skaderisiko for din hest. Heste kan sætte sig fast med dækken i en krog, få kæben klemt fast i en dækkeshænger på en boksdør. Heste er meget opfindsomme når det kommer til at komme til skade, så kik kritisk på dit stald og spørg dig selv om det er en risiko ved at hænge en knag et bestemt sted. 

  • Seges har udgivet faglige råd om hvordan frontgitter til løsdriftstald skal være propotioneret Læs her

Boksfronter med bue ned

Boksfronter med bue op

Boksfronter der er lige