NY HESTESTALD – renovere – byg ny eller byg om?

Når vi havde besluttet os for at bygge en hestestald så kom en masse ting op som vi var tvungen at tage stilling til. Vi havde en gammel kostald.  Skulle den rives ned (p.g.a. den var angreben af murbier og den var gammel) eller skulle den blive renoveret og på den måden kunne blive til en funktionel hestestald?

Helt ny hestestald

Fordele med at rive den gamle og bygge ny hestestald er at den kan indrettes lige som man vil have den. Med antal bokspladser, sadelrum, foderkammer osv. Inge overraskelser andet at det med min erfaring altid bliver dyrere end man har tænkt sig. Men hvad bliver ikke det?

Ulemper med en helt ny hestestald er at det er dyrt! Vores kostald er fuld muret og hvis vi skulle lave en hestestald i samme stil ville det koste alt for meget. Vi fik ind forskellige tilbud og ny hestestald 25 m x 9,5 m lavet i betonelementer, dvs. billigere end mursten (ikke isoleret) med 7 bokse, lille sadelrum, toilet, foderrum ville koste ca.  1,2 millioner.  Hvilket føltes som mange penge at bruge på sin hobby.

Derfor undersøgte vi også hvad det ville koste at bygge stald i træ. Det burde jo kunne laves billigere. Bland andet så jeg på mange stald i Sverige: Lövångers bygg har bland andet paket løsninger hvor et stald på vores størrelse med plads til 10 hestebokse ville koste SEK. 278.000. Billigt og fint men dog ikke så charmerende som vores gamle stald.

Lovangersbygg 2

 

 

Sverige stallet laver også færdige løsninger som jeg syntes er lidt mere hyggelige men det blev heller ikke den leverandøren. 

Sverige stallet 2

Vi fik også et tilbud på træstald fra Skibby HC et rigtigt lækkert stald med inventar fra Røver & Rüb

Stald Skibby_HC

men efter mange overvejelser så blev vi enige om at gården skulle holde sin oprindelige stil.

Derfor beholdt vi den gamle stald og gik i gang med at renovere den.

Her er hestestalden før vi gik igang med at renovere den. 

Muret hestestald

Hestestald før renovering

Renovering af stald

Vores gård – Stald Trolleborg. Her kan du se hestestalden til højre, stuehuset lige frem og stald til venstre.

Har du bygget hestestald eller skal du? hvad har du for erfaring? 

 

Efterlad en kommentar