Frossent vand på folden – hvad gør man?

Frostfri vandkop

Frostfri vandkop på folden er nok noget der står højt på manges ønskeliste i disse dage. Vi kender alle hvilket kæmpe arbejde det er at forsyne vores dejlige heste med vand, hvis der ikke er en vandkop på folden. En normalstor hest drikker ca. 60 liter/døgn afhængig af temperatur i omgivelsen, arbejde og foder. Det er meget vand særskilt hvis der er flere heste der skal forsynes. 

Risiko for kolik

Det er virkelig vigtigt at hesten hele tiden har tilgang til vand (også på folden) da indtag af for lidt vand eller ikke noget vand i en periode kan gøre at den spiser og præsterer dårligere og at det er større risiko for kolik (www.hastsverige.se/vatten.html).

Frostfri vand på fold

Der er forskellige muligheder at få frostfri vand på folden afhængig af hvor meget man vil investere. Jeg starter med det jeg selv har valgt da det er noget jeg virkelig kan anbefale. 

Frostfri vandkop på fold

Frostfri drikkekop

Frostfri vandkop LaBuvette

Frostfri drikkekop på hestefold

Frostfri drikkekop på hestefold

Til denne vandkop skal man have vandledning koblet til og en strømledning. Man støber en betonplade som den skruves fast til, således at den står stabilt. Den koster ca. 4000 kr inkl. transformator og isoleret rør. Er man heldig så kan man finde dem på Den Blå Avis, der har jeg set nogle stykker. Udover prisen for vandkop så kommer VVS og elektrikers timløn oven i. 

Vandkoppen går selv igang og varmer når der bliver frost. Et lille grønt lys oven på vandkoppen indikerer at den er igang og fungerer, det syntes jeg er super smart så at man ikke behøver gå og tjekke den hele tiden. Den er dyr at installere, men hvad jeg elsker den. Den sparer mig for flere timer hver uge. 

Frostfri vandkop uden el

Denne vandkop er et alternativ for den der ikke vil eller kan trække el til sin vandkop på folden. 

Frostfri drikkekop uden el

Frostfri drikkekop uden el

Den heder Frostline drikkeautomat og graves ned i jorden til hvor det er frostfri og så er der en ventil som gør så at vand ikke står i automaten når den ikke bruges. Den koster ca. 4200 kr. 

Frostfrivand kar – murerbalje

Hvis man ikke vil bruge så mange penge og vil hente vand til sin hest/heste så kan man lave en frostfrit vandkar til sin hest ved brug af to murerbajler og isolering. 

Frostfri vandkar

Hippson.se kan du læse fremgangsmåden i hvordan du laver en sådan vandkar. 

På nettet virker det være forskellig tilfredshed med murbaljen og om den kan holde sig frostfri. 

Har du nogen anden løsning på frostfri vand på folden så hører jeg gerne fra dig. 

 

4 kommentarer

 1. Anja poulsen den juni 10, 2018 kl. 10:57 pm

  Kan man købe andre former for kopper som er muligt at montere på frostfrit vandsystem
  Uden el? Jeg synes at vores heste søger at få mere vand ud i bunden af koppen i stedet for så højt som den er placeret. Alternativt kan man så købe en ny af den slags der er vist? Måske er det fordi vores går for stramt.
  Mvh anja

  • staldinspiratiob den august 11, 2018 kl. 4:48 pm

   Hej Anja, den vandkop som jeg kender til som er til at montere uden el er den der heder Frostline drikkeautomat. Har dog ikke selv erfaring med den.
   Tak for at du har besøgt min hjemmeside. Mvh, Madeleine

 2. Lone den august 10, 2018 kl. 9:02 am

  Er der nogen frostfrie vandkopper, hvor heste med mundkurv, også kan drikke fra?

  • staldinspiratiob den august 11, 2018 kl. 4:45 pm

   Hej Lone,
   Jeg har selv en La Bovett, den kan heste drikke fra med en Greenguard mundkurv på op til størrelse cob. En størrelse full går ikke ned i den.
   Tror at du skal have en vandbalje hvis de skal kunne drikke med en stor mundkurv på.
   Tak for at du besøgt min hjemmeside. Mvh, Madeleine

Efterlad en kommentar