Drømmen om et ridehus

Frost, regn, frost, regn og nu blæst og regn……åh, hvad jeg nogle ganger bare drømmer om et ridehus. Jeg skal nu være rigtigt glad for at jeg har en god ridebane der fungerer i næsten al slags vær uden det store vedlighold (se ridebanen her). 

Men man kan ikke lade være at drømme lidt… Når vi lavede vores stald, så var en af mulighederne at bygge et ridehus med bokspladser i den ene ende. Jeg fandt dog ud af at jeg havde lidt for høje krav til hvordan det skulle se ud i forhold til vores budget. 

Drømme ridehuset

Idet jeg kommer fra Sverige er jeg meget glad for træ, lyse træspær og vinduer som lukker lys ind i et stort ridehus. Ligsom dette 

Ridehus i trae med vindue (2)

Dette er nok mit drømme ridehus. Det ser sådan ud på udsiden: 

Ridehus i trae med vindue

Hvilket jeg syntes er meget hyggeligt, og det smelter så fint ind i omgivelserne. Det ligner slet ikke en industri hal.

Hvad koster en ridehal

Pris for en ridehal med træspær og vinduer (kun materiale) er ca. 700.000-800.000 eks. moms. Så kommer bund, el, jordarbejde, maling, barriere og støbning af sokkel oveni.  Man kan sikkert lave det billigere hvis man er villig på at gå på kompromis med lys indfald osv. 

Tilladelse til ridehal

Det er nu ikke så nemt at få tilladelse til at bygge en ridehal i Danmark, man skal være stutteri eller rideskole for at få lov til det (der er nogle enkelte kommuner der ser væk fra det). En stor modstander af ridehaller på landet er Danmarks naturforening (læs mere om det her). Jeg syntes at det er godt at der bliver holdt øje med hvad for slags byggeri der bliver opført ude på landet. Men…. hvis vi vil have et udkants Danmark hvor det er liv, så bliver man nødt til at se på hvad som kan give liv ude på landet. For mange er det drømmen at bo på en gård og holde heste, og hestene skal motioneres også når der er mørkt, regn, blæst og sne. Da hjælper det gevaldigt med et ridehus. Et ridehus bliver også tit et samlings punkt for mange rytter.  

Ridehus i træ og beton

vonessen (2)

Her er et andet smukt ridehus som er bygget i betonfundamenter, med en masse vinduer. Det syntes jeg også er smukt. 

Ridehal i stål og plåt

Smukt er tit lige med dyrt. Men det kan også laves pænt i den lidt billigere version i stål.  Jeg kom forbi denne ridehal på Sjælland når jeg skulle ud og se på en hest. Dette ridehus syntes jeg er rigtigt fint. 

Ridehal i stålRidehal i stål med ovenlys

 Ridehal indenfra

 

Det gør så meget med meget lys, og den lille detalje med et vindue på spids i gavlen giver også et smukkere udtryk. Ejeren af dette ridehus fortalte dog at det blev meget varmt i det om sommeren, så det er noget man skal tænke over når man installerer så mange ovenlys i taget. Ejeren fortalte også at det hele var et Gør-det-selv projekt. De havde fået spær levereret og sat op, men ellers lavet det hele selv. Det havde taget ca. et år tror jeg hun sagte. 

Hvilket slags ridehus har du eller drømmer du om? 

Ha det godt i regnet//Madeleine

 

Efterlad en kommentar