Alle disse dækken

Dækken, I er sikkert mange derude som sammen med mig får lagt dække på din hest om vintern. Ikke nødvendigt er der mange der syntes, og egentlig kunne jeg nok være enig. Men idet min hest går mange timer ude på fold og fordi jeg rider eller arbejder hende hver dag så får hun dække på. Dels fordi jeg syntes det er praktisk at have en tør hest at lægge sadel på men også fordi at jeg for første gangen i år har valgt at klippe hende.

Hestedækken et helvede

Egentlig er dækken et helvede. De skal af og de skal på, de bliver beskidt og de skal vaskes. Når man vasker dem så mister de deres vandtæthed og ikke nok med det, de fylder en masse. Så hvad gør man af alle disse dækken i en stald?

Dækkenholder / dækkenhænger

Der findes forskellige dækkenhænger at købe, når jeg skulle investere i en dækkenhænger til vores stald var det vigtigt for mig at den skulle være stabil og kunne holde i mange år.

Denne dækkenholder er god til underlag og tynde dækken, men jeg ville ikke kunne hænge tunge vinterdækken på.

 

Dækkenhænger fra contactsaddle.com 129 kr

Dækkenhænger fra contactsaddle.com 129 kr

Det er brug for noget mere robust og praktisk. Denne her neden har jeg erfaring med og den fungerer udmærket, men er ikke særligt kraftig kvalitet.

Fra Horsepoint.dk 799 kr

Dækkenholder fra Horsepoint.dk 799 kr

Jeg er mere til noget i galvaniseret stål, der har lidt vægt og kan tage flere vinterdækken på en og samme bøjle hvis det er brug for det. Denne dækkenholder har 6 bøjler og er af galvaniseret stål.

Dækkenhænger fra Neergaard-shop.dk 3606 kr

Dækkenhænger fra Neergaard-shop.dk 3606 kr

Når jeg var til hingstekåring i Herning for to år siden så kunne jeg huske at jeg havde set en til messepris der lignede den oven. Derfor ventede jeg med at få den bestilt til det var hingstekåring igen.

Dækkenhænger med seks holdere. 1000 kr

Dækkenhænger med seks holdere. 1000 kr

Den viste sig koste en tredjedel af prisen hos konkurrenten så det var bare dejligt. Denne dækkenholder er jeg rigtigt tilfreds med. Den er sat op med store bolte i væggen så at den kan klare at der i hvert fald hænger 10 vinterdækken på den.

Opbevaring af dækken

Hvis du skal til at renovere eller lave en ny stald og bruger dækken, tænk over at have et sted at opbevare dækken. Vi fik i sommer lavet en dyb hylde hvor vinter dækken kan ligge om sommeren og sommer dækken opbevares om vintern. Rigtigt dejligt at have styr på det, for de fylder meget og er svære at gemme væk. Dækkenhylde

I vores stald har vi et foderrum hvor vi nu har lavet plads til at opbevare tørre dækken.

Hvad gør du med dine dækken?

2 kommentarer

  1. Rikke den marts 28, 2018 kl. 5:35 pm

    Hej, hvor er dækkenhængeren med de seks arme til 1000kr købt?

Efterlad en kommentar